Martin van Elmpt

Een echte verhalenverteller

Een boek schrijven! Mijn hele leven droomde ik ervan om dat nog eens te gaan doen, en ik ben daar ook meerdere keren mee begonnen. Ideeën genoeg, romans, korte verhalen, onderzoek, reflecties, noem maar op. Veel verder dan die ideeën kwam het nooit.

Coach – trainer – rondleidingen

Tot ik er achter kwam dat ik vooral een verhalenverteller ben en daar ook mijn werk van ben gaan maken. Niet als schrijver maar wel als coach, als trainer, en bij het geven van rondleidingen. Ik heb veel te vertellen, en ben ook altijd benieuwd naar nieuwe verhalen. Want je kan alleen vertellen als je ook goed kan luisteren.

Anders

Ik heb altijd anders in het leven gestaan. Daar bedoel ik niet mee dat ik anders was of wilde zijn dan de mensen om me heen, hoewel dat vaak ook het geval was. Ik bedoel dat ik altijd op zoek ben naar veranderingen, voor mezelf, in mijn werk en leven, en ook voor de maatschappij, de politiek, onze wereld. Wat doen we nu eigenlijk met z’n allen, en kan dat niet anders? Moet dat niet anders? Als alles in het leven voor mij en iedereen in de wereld perfect is wordt ik conservatief. Tot dan blijf ik op zoek naar hoe het anders kan.

Gewapend met mijn observaties, inzichten en analyses vertel ik dus verhalen om mensen te helpen ook anders naar dingen te kijken, anders in het leven te staan, anders te werken. Het jaar is 2020. Ik denk dat iedereen er wel achter is gekomen dat dingen anders gaan, kunnen en moeten, of je het nu wil of niet. Ik help je graag daar wel enige regie bij te nemen. Anders is goed, beter is beter, maar wel op onze voorwaarden.

Dat werkt anders

Ik heb daar nu dus ook een boek over geschreven, Dat Werkt Anders, wat vooral gaat over hoe we met zijn allen werken op kantoren, met collega’s, met aannames die niet worden uitgedaagd, en ook thuis met ons gezin. Dat ik dit jaar zelf dingen ook anders heb gedaan blijkt wel uit het feit dat het boek geschreven en gedrukt is en inmiddels ook wordt gelezen. Wie had dat gedacht?

Ik blijf een verhalenverteller. Ik zal blijven schrijven, hoop veel mensen te bereiken met mijn trainingen en coaching en zeker ook rondleidingen te kunnen geven, om mijn gasten een mooie ervaring en een leuke dag te bezorgen. En ook met lezingen en workshops ga ik graag het gesprek aan met mijn publiek over hoe we het allemaal anders kunnen doen. Stof genoeg.

Dat werkt anders