Ryanne Roozendaal

Ryanne Roozendaal is auteur van het boek Bonje in mijn Beestenbrein. Dit is een vrolijk kinderboek, wat door middel van metaforen dingen bespreekbaar maakt, die kunnen leven in het hoofdje van een kind. 

Ik krijg vaak de vraag: waarom heb je een boek geschreven? Het antwoord daarop is simpel, omdat ik erg leuk vond om te doen! Ik hou van creatief bezig zijn, je inleven in een ander en verhalen vertellen. Door het voorlezen aan mijn eigen kinderen, heb ik de kracht van een goed kinderboek ervaren. En mijn leven lang vind ik het al leuk om te lezen of voorgelezen te worden. 

Het boek heeft echter ook een boodschap. Dagelijks geef ik trainingen op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Daar heb ik zo vaak de opmerking gehoord ‘Had ik dit maar eerder geleerd!’ en ‘Waarom leren we dit onze kinderen niet?’ De lessen die ik heb geleerd in mijn beroep, over mentale weerbaarheid, jezelf durven zijn, dromen najagen enzovoort, heb ik proberen te vatten in Bonje in mijn Beestenbrein. Mijn wens is: ouders en kindjes helpen om het gesprek aan te gaan, op het moment dat een kind ergens mee zit! 

Ik geef lezingen op verschillende plekken; natuurlijk op scholen voor kinderen, maar ook voor (kinder)coaches, leerkrachten en opvoeders. Door mijn achtergrond als theaterdocent en werk als trainer sta ik voor veel verschillende groepen; van 10 personen tot groepen van 1000 mensen, van kind tot volwassenen. Hierbij vind ik het belangrijk dat er veel interactie met de groep is en dat de lezing is aangepast op de doelgroep, zodat deze geboeid is door de inhoud en de manier waarop deze getoond wordt. 

Lees hier meer over Bonje in mijn Beestenbrein